O projektu

Imate li potrebu da se posavetujete sa nekim za koga verujete da može da Vam pruži releventna znanja, iskustva i uvide? Želite li da podelite svoje izazove sa tom osobom i prodiskutujete opcije koje su pred Vama ili dođete do nekih na koje nikada niste ni pomislili? Zanima li Vas životna priča ljudi koje cenite – kako su došli do tačke u kojoj se danas nalaze i kako su prevazilazili prepreke?

Ako je odgovor DA, na pravom ste mestu!

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program koji postoji u Srbiji od 2012. godine i pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.

Kroz „Kreativno mentorstvo“ talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture bivaju povezane sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja, a kroz niz aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.

Program po ciklusu okuplja novih 25 mentorskih parova (50 učesnika) i traje godinu dana. Obuhvata jednogodišnju mentorsku podršku za razvoj projekata i inicijativa, znanja i veština, obrazovni program sačinjen od 12 predavanja i treninga u oblasti ličnog i profesionalnog razvoja i tema relevantnih za profesionalce u oblasti kulture, koji se održavaju subotom u Beogradu, kao i mogućnost umrežavanja sa drugim učesnicima, mentorima i alumnistima programa. „Kreativno mentorstvo” je neprofitnog karaktera i potpuno besplatna za učesnike, zahvaljujući brojnim pokroviteljima i partnerima programa u privatnom, javnom i civilnom sektoru iz zemlje i inostranstva.

Treći ciklus programa „Kreativno mentorstvo” završen je u junu 2017. godine, a tokom septembra i oktobra 2017. program će se predstaviti zainteresovanim profesionalcima u oblasti kulture u Srbiji u Novom Pazaru, Nišu, Zaječaru, Novom Sadu, Požegi, Beogradu, Zrenjaninu i Somboru pozivajući ih da se pridruže predstojećem 4. ciklusu programa koji uskoro počinje.

Učesnici koje tražimo su budući lideri koji imaju viziju kako će njihov profesionalni razvoj doprineti široj zajednici, i zašto će postići svoje ciljeve brže i bolje uz podršku i vođstvo mentora. Grupu mentija svake godine čini 25 perspektivnih profesionalaca iz umetnosti, kulturnog nasleđa, kreativnih industrija, obrazovanja, menadžmenta kulture, kulturne politike, aktivizma, komunikacije i srodnih oblasti iz više gradova Srbije. Oni su dokazali posvećenost razvoju društva kvalitetnim i značajnim radom u svom profesionalnom polju i poseduju duh promene i napretka, proaktivnost i kreativnost.

Konkurs će biti otvoren 28. septembra i trajati do 19. oktobra. Prijavljivanje će podrazumevati slanje biografije i prijavnog formulara koji će uskoro biti dostupan. Kandidati i kandidatkinje koji budu prošli u uži krug biće poznati 25. oktobra i pozvani na intervju koji će biti održan u Beogradu između 4. i 12. novembra. Prva aktivnost u programu održava se 18. novembra.

Više informacija o programu, aktivnostima koje obuhvata, alumnistima koji su pohađali program i dosadašnjim mentorima može se pronaći na www.kreativnomentorstvo.com ili na profilima programa na društvenim mrežama Fejsbuk i Youtube.

Sve koji su zainteresovani za program pozivamo da se prijave za newsletter i prate nas na Facebook-u i Twitter-u kako bi saznali za dešavanja koja organizujemo i dobijali važne informacije!

Uvek smo u potrazi za novim mentorima i partnerima! Kontaktirajte nas radi više informacija, preporuka i mogućnosti za saradnju!

Ohrabrujemo Vas i da se sami aktivirate, tako što ćete istražiti naš web site, priručnik i druge materijale i posegnuti za svojim mentorom, postati mentor ili pokrenuti novi mentorski program u svom okruženju!

Tu smo da, zajedno sa vama, mentorstvom menjamo društvo nabolje!