UČESNICI > Ana Babić / Vlada Tanasković

ab2
Ana Babić/menti

Ana Babić je rođena u Kikindi 1987.godine. Trenutno živi i radi u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek dizajn enterijera. Nameštaj i enterijer su njena prva ljubav, a ilustracija je nešto što se uvek provlačilo a sada je došlo u prvi plan kroz njen brend Škrabac. Kroz svoj dizajn, uvek pokušava da svakodnevnim predmetima doda nešto što ih čini zabavnim za upotrebu.

O sebi, svom radu i iskustvu učešća u programu “Kreativno mentorstvo” Ana govori u ovom kratkom videu koji smo snimili!

Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Creative Space Serbia, Ghost Project, 100% Future Serbia, Belgrade Design Week). Njeni radovi su objavljeni u nekoliko knjiga i časopisa (Design and Design, European Product Design, Architectural Crossovers – MONITOR, Office et culture).

Škrabac je trenutno njen glavni posao. Škrabac proizvodi se prave od nule. Proces se sastoji od kupovine materijala od domaćih kompanija, izrade krojeva, šivenja, štampanja. Svaki proizvod je od početka do kraja dizajniran do detalja. Ono što je bitno da se spomene je saradnja sa velikim brojem malih firmi i preduzeća, jer je cilj da se uposli što više lokalnog biznisa. Sve je napravljeno u Srbiji sa mnogo ljubavi.

Škrabac unosi dozu humora u svakodnevicu, jer se kroz duhovitu ilustraciju prenose svima bliske i čitljive poruke.


VT-Bio
Vlada Tanasković /mentor

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Smer za telekomunikacije. Vrlo rano u karijeri dobija priliku da inženjersko iskustvo zameni za menadžersko. Devet godina je proveo na poziciji regionalnog direktora Fujitsu Siemens Computers-a za Adriatic regiju. Iza toga osniva sopstvenu konsultantsku agenciju za menadžment konsalting.

U toku sopstvenog profesionalnog i ličnog razvoja većinu stvari je otkrivao sam i učio na sopstvenim greškama. Smatra da postoji mnogo bolji i efikasniji način za napredovanje kroz razmenu znanja i razmišljanja sa ljudima sličnih ambicija i odnosa prema životu, te odatle i interesovanje za konsalting i mentorstvo.
Veruje da razmena iskustava, putovanja, dobre knjige i prijatelji menjaju ljude na bolje.