UČESNICI > Goranka Jednak Maksimović / Andrea Brbaklić

GJM-menti
Goranka Jednak Maksimović/menti

Radijski producent po obrazovanju. Strastvena slušateljka radija po opredeljenju. Radim u pokrajinskom javnom medijskom servisu.

“Makroorganizaciona struktura radijskog festivala” tema je mog rada sa kojim sam diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iskustvo u uređivanju radijskog programa sticala sam na lokalnim radio stanicama., a usavršila u pokrajinskom javnom servisu radeći na mestu urednika centralne informativne emisije.
Želja da umetnost približim što većem broju ljudi vodili su me kroz osmogodišnju avanturu pi-ara novosadske Noći muzeja. Znanje koja sam stekla u pi-aru, poverenje drugih u moju ljubav i posvećenost prema radiju učinili su da kao producent ,ekipu Omladinskog radija dovedem do pobede u evropskom takmičenju radio stanica “Radio battle”.

Želela bih da unapredim načine kojima se ideje mogu realizovati I širiti. Pitam se: postoji li nedopustivo nelogičan i nerazumljiv spoj dva ili više medija kojim se plasiraju ideje? Odgovor na ovo pitanje tražim narednih meseci zajedno sa mentorom.


AB-mentor
Andrea Brbaklić /mentor

Andrea Brbaklić je izvršna direktorka u Erste Banci. Već duži niz godina uspešno vodi dve službe: Komunikacije i Ljudske resurse. Fokusirana je na razvoj liderskog potencijala kao i razvoj zaposlenih u organizaciji.

U Erste Banci često ukazuje na važnu činjenicu: Banka, to su ljudi. Voli da ruši stereotipe i pomera granice. Takođe, veruje da korporativno okruženje može biti humano.

Andrea je članica i jedna od osnivača različitih organizacija i inicijativa čija je uloga unapređenje društva. Neke od njih su Globalni dogovor Ujedinjenih Nacija, Mesta u srcu, Catalyst Balkans, Trag fondacija, Dostignuća mladih, Biznis mladih Srbije, Smart kolektiv.
Jedna je od osnivača Društva Srbije za odnose sa javnošću, koautorka knjige “Odnosi sa medijima” i koordinatorka Evropske asocijacije direktora komunikacija (EACD) za Srbiju.
Njena mentorska orijentacija je veoma važna. Nakon učešća u istaknutoj inicijativi američke vlade i magazina „Fortune” pod nazivom „Ženski liderski mentorski program”, Andrea je bila glavni pokretač i mentorka programa „Podeli svoje znanje postani mentorka” koji se uspešno sprovodi već šest godina. Kao mentorka učestvuje u Kreativnom mentorstvu od samog osnivanja. U prethodnom periodu pod njenim mentorstvom i liderstvom Andrein tim osvojio je niz međunarodnih i domaćih priznanja i nagrada, uključujući i nagradu Green frog award, za najbolji izveštaj o održivom poslovanju, koju dodeljuje Deloitte, Young communicator of the year 2016, koju u Briselu dodeljuje Evropska asocijacija direktora komunikacija.
Andrea je i dobitnica nagrade “Žena lider promena 2016” koju dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji, za istaknuti talenat i uspeh u poslovnom svetu.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, usavršavala se u Britaniji i SAD.