UČESNICI > Ivana Vojt / Olga Svoboda

IV-menti
Ivana Vojt / menti

Ivana ima dve profesije i želi da bude aktivna u obe. Diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu i pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Radi kao kustos u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, ali nastoji da sebe održi i u pozorišnom/radio svetu.

Dobitnik je tri nagrade, po jedne u svakom polju delovanja. Najpre je 2008. godine dobila nagradu „dr Hugo Klajn“ koju dodeljuje FDU studentu režije za najbolju predstavu, za predstavu „Analfabeta“ Branislava Nušića. Zatim, 2011 godine, osvaja prvu nagradu „Neda Depolo“ koju dodeljuje Radio Beograd 2 za kreativni doprinos radio režiji, za dokumentarnu radio dramu „Tragači“. Najzad, za svoju prvu samostalnu kustosku izložbu 2013. godine dobija priznanje „ICOM projekat godine 2012“, koju dodeljuje NK ICOM Srbija, za izložbu „Mankala, misaona igra“ u Muzeju afričke umetnosti.

Kontinurano stiče iskustva i znanja kroz učešće u brojnim stručnim radionicama i konferencijama, kao i u upornom i predanom radu. Kulturne insitucije vidi kao mesto gde se promišlja stvarnost i pokreće dijalog kako bi se društvo menjalo na bolje. Reči sa prefiksom „inter“ su joj posebno važne: internacionalnost, interkulturalnot, interpersonalnost, interdisciplinarnost.


OS-mentor
Olga Svoboda / mentor

Olga Svoboda je iskusni konsultant, mentor i trener u polju ljudskih resursa. Ona pristupa svojim zadacima sa entuzijazmom i energijom i njeni klijenti takođe dobijaju korist od njenog značajnog isksutva u konsaltingu, izvršnim i rukovodećim veštinama. Olgin fokus je na pomaganju ljudima i organizacijama da ostvare postignuća unapređujući rezultate, angažman i posvećenost. Olga je studirala i radija u Sjedinjenim državama i u Mađarskoj gde je stekla različita životna iskustva i uspešno upravljala razlikama i radom sa ljudima. Ona je tada uznapredovala u domenu ljudskih resursa radeći za vodeće konsalting kompanije i organizacije. Ovo je bio period sticanja znanja i bivanja okružen iskusnim ljudima i vizionarima koji su oblikovali njen stil liderstva.

Godine 2002. Olga je bila radoznala i dovoljno hrabra da otvori jednu od prvih HR konsalting kompanija u Srbiji. Velika posvećenost i strast omogućili su razvoj današnje GI GROUP HR SOLUTIONS doo. Danas je Olga rukovodilac GI GROUP HR SOLUTIONS, kompanije koja zapošljava 35 osoba u regionu i pruža vrhunske konsalting usluge u svim oblastima ljudskih resursa.

„Učešće u programu “Kreativno mentorstvo” za mene je fantastična prilika koja je još jednom potvrdila da se znanje deljenjem uvećava. Svi učimo jedni od drugih i za mene ovo je bio sjajan put učenja.”