30/12/2012

KICK OFF EVENT

Prvi jednogodišnji program KREATIVNO MENTORSTVO otpočeo u decembru 2011. godine u beogradskoj galeriji G12 HUB. Tokom lansiranja projekta 25 odabranih mentorskih parova imalo je priliku da se međusobno upozna, dobije detaljnije informacije o projektu, kao i da stekne osnovna znanja o glavnim konceptima vezanim za mentorstvo.

Ovom prilikom gost predavač bila je Šveđanka Šarlota Vikstrom, stručnjak za mentorstvo i autorka knjige “Profitabilno mentorstvo”. Ona je učesnicima programa predstavila uloge mentora i mentija i uputila ih kako da postave očekivanja i grade dobar međusobni odnos i dala praktične savete za mentorske sastanke.

Svoja lična iskustva u mentorstvu sa učesnicima su podelile i Helen Larson, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu i Lota Lekval, iz organizacije Natverkstan iz Geteborga.

Mentorski parovi će se viđati redovno tokom narednih godinu dana, tokom kojih će mentor profesionalno usmeravati mentija, deliti svoja znanja i iskustva i podsticati otvorenu diskusiju o izazovima sa kojima se menti suočava.

Rezime predavanja Sarlote Vikstrem sa smernicama
Šarlotina prezentacija u Beogradu 30 nov 2012