O projektu

Helen Laršon Puset, tadašnji ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu bila je ta koja je omogućila pokretanje KREATIVNOG MENTORSTVA, tako što je okupila ETC grupu, stvorila platformu za upoznavanje različitih mentorskih programa, podržala naše ideje, razmišljanja i inicijativu.

ETC Grupa je neformalna, multidisciplinarna grupa koju čine 11 aktivnih i angažovanih pojedinaca iz Srbije iz sfere kulture i obrazovanja. Članovi grupe su umetnici, kustosi, pedagozi, menadžeri u kulturi, istraživači, stručnjaci za društveno odgovorno preduzetništvo… a okupljeni su 2011. godine tokom projekta “Kreativno društvo” koji je realizovan u saradnji Ambasade Švedske u Beogradu i Muzeja nauke i tehnike. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu, znanju, volonterskom angažmanu i veri u vrednosti mentorstva, osmišljen je i pokrenut projekat KREATIVNO MENTORSTVO.

ETC grupa

ETC Grupu čine: Maša Avramović, Andrej Bereta, Dragana Jevtić, Zorana Đaković, Višnja Kisić, Đorđe Krivokapić, Slavica Marković Sandić, Itana Miljanić, Mirjana Odić, Marko Radenković i Dragana Tomić Pilipović.