O projektu

PROJEKTNI TIM čine 3 osobe koje vode projekat KREATIVNO MENTORSTVO i koje aktivno i posvećeno rade na daljem razvoju i održivosti programa. Tim aktivno saradjuje sa ETC grupom, koja je pokrenula projekat, kao i sa savetodavnim odborom, koji pomaže projektu da se razvije u željenom smeru.

DRAGANA JEVTIĆ, Ko-osnivač, Menadžer programa

Dragana-Jevtic

Iz radoznalosti i žeđi za znanjem i iskustvom, Dragana je živela, studirala i radila u Sjedinjenim američkim državama (Njujorku, Kaliforniji i na Floridi), Francuskoj i na Kipru. Posle 10 godina života u inostranstvu, odlučila je da se vrati nazad u Beograd 2000.godine. Diplomirala je međunarodno poslovanje na Državnom univerzitetu u Kaliforniji sa najvišim ocenama. Trenutno završava master studije Kulturne politike i menadžmenta na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Radila je u međunarodnim okvirima i u Srbiji za više kompanija i organizacija na poslovnom razvoju i međunarodnoj saradnji. Posle dužeg staža u poslovnom svetu, odlučila je da se usmeri na ono što ipak najviše voli: svet umetnosti i kulture.

Snažno je interesuje povezivanje umetnosti i biznisa i dobijanje maksimuma iz oba sveta, rukovođenje kulturnim projektima i organizacijama, međunarodna saradnja u polju kulture i doživotno učenje. Njena doskorašnja pozicija bila je Menadžer tržišta za Francusku i zemlje Beneluksa u Turističkoj organizaciji Srbije a sada je posvećeni menadžer programa „Kreativnom mentorstvu“ u koji ulaže svu svoju veliku energiju, entuzijazam i stručnost. I iskreno uživa u tome!

mob. +381 63 360 687
dragana.jevtic@kreativnomentorstvo.com

VIŠNJA KISIĆ, Ko-osnivač, Menadžer za edukaciju i razvoj

Visnja
Višnja Kisić je istoričarka umetnosti, master kulturne politike i menadžmenta i doktor nauka muzeologije i upravljanja kulturnim nasleđem. Aktivna je kao menadžerka, istraživač i predavač u polju upravljanja, interpretacije i politika vizuelne kulture i kulturnog nasleđa.

Višnja je generalni sekretar Evropa Nostre za Srbiju, najveće evropske mreže civilnog društva u oblasti nasleđa, i pokretač je i menadžerka brojnih projekata vezanih za korišćenje, interpretaciju I komunikaciju kulturnog nasleđa. Radi kao predavač pri Centru za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Fakulteta za modni dizajn i menadžment ModArt, a trener je i konsultant u programima upravljanja kulturnim nasleđem i edukacije stručnjaka u regionu Jugoistočne Evrope u okviru Balkanske muzejske mreže, Mreže za nasleđe Jugoistočne Evrope, ICOMa Srbija, Evropske baštinske asocijacije, Regionalnog saveta za saradnju, Evropa Nostre i Ministarstva kulture i informisanja. Radila je u kustoskim i edukativnim odeljenjeima Narodnog muzeja u BEogradu, Muzeja Pegi Gugenhajm, Venecijanskog bijenala, Muzeja umetnosti i arheologije u Kolumbiji, i dobitnica je prestižne evropske nagrade za kulturnu politiku CPRA 2013.

Višnja je posvećena razvoju Kreativnog mentorstvo od samog početka 2011, jer čvrsto veruje u deljenje znanja i iskustava među generacijama, sektorima i kulturama!

mob. +381 63 686 647
visnja.kisic@kreativnomentorstvo.com

TATJANA NIKOLIĆ, Menadžerka za komunikaciju i događaje

Tanja
Tatjana Nikolić je master menadžmenta u kulturi i medijima. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao najbolja studentkinja na klasi.

Učestvovala je na Letnjoj školi menadžmenta umetnosti u Ulmu, Nemačka 2012. godine i drugim seminarima i konferencijama o kulturnom menadžmentu i politici, vođenju projekata, omladinskom aktivizmu i rodnoj ravnopravnosti, gde je stekla dodatno obrazovanje u organizaciji programa u kulturi, omladinskoj politici i kulturnom i društvenom razvoju.

Alumnistkinja je “Studija budućnosti” Beogradske otvorene škole i programa podrške društveno aktivnim studentima Konrad Adenauer Fondacije. Članica je i saradnica strukovnog udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije. Od 2008. do 2012. godine doprinosila je radu Evropskog parlamenta mladih, na posletku kao Generalna sekretarka i članica Upravnog odbora za Srbiju. Bila je potpredsednica Dunavskog foruma mladih u Novom Sadu 2012. godine i deo tima za međunarodnu komunikaciju na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu ISWiB. Na ovaj način unapredila je iskustvo u oblasti umrežavanja i neformalnog obrazovanja mladih.

Tatjana izlaže na različitim događajima u sferi ženskog kulturnog aktivizma, omladinskih inicijativa, civilnog sektora i kulture, vodi program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, priprema prvi rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope i nedavno joj je iz štampe izašla studija “Rodni odnosi na alternativnoj muzičkoj sceni Srbije i regiona” u izdanju Zavoda za ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Članica je Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije, gde predsedava Savetom za ravnopravnost i inkuzivno društvo.

Od septembra 2014. godine je deo tima programa KREATIVNO MENTORSTVO sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, u kojem je zadužena za organizaciju događaja, komunikaciju i praćenje mentorskih parova i odnose sa javnošću.

Mob. +381 64 3901 877
tatjana.nikolic@kreativnomentorstvo.com