O projektu

Šta je KREATIVNO MENTORSTVO?

KREATIVNO MENTORSTVO je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

Zašto KREATIVNO MENTORSTVO?

Tokom godina želimo da izgradimo, okupimo i podržimo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

Struktura programa KREATIVNO MENTORSTVO

Svaki od ciklusa programa Kreativno mentorstvo aktivno traje godinu i omogućava da 25 mentija, budućih lidera u oblasti kulture iz raznih delova Srbije, dobije jednogodišnju podršku mentora, dokazanih profesionalaca iz različitih profesionalnih sfera. KREATIVNO MENTORSTVO bira mentore u odnosu na potrebe, ciljeve i izazove koje mentiji navedu u prijavama tokom procesa selekcije.

Kroz redovne mesečne sastanke u toku godinu dana mentor pruža mentiju podršku za postizanje ciljeva, stručno usmeravanje, kao i razmenu mišljenja o budućim planovima i izazovima. Pored mentorskog rada, učesnici programa prolaze kroz treninge vezane za mentorstvo i lični razvoj i radionice fundraising-a, coaching-a, prezentacijskih veština, a važan deo programa čine formalna i neformalna okupljanja, koja stvaraju prostor za umrežavanje, uspostavljanje kontakata i saradnje između učesnika programa.

Uz aktivnosti za učesnike programa, radimo na širenju ideje i prakse mentorstva kroz bazu znanja i priručnik dostupnu na ovom sajtu, kao i kroz javne programe, speed-dating događaje i debate.

Prvi cikus programa Kreativno mentorstvo trajao je tokom 2012/2013 godine, drugi ciklus tokom 2014/2015, a treći ciklus je upravo u toku i traje od aprila 2016. do kraja juna 2017. godine.

Pozivamo Vas da pratite i facebook stranicu programa na www.facebook.com/CreativeMentorship.

Razgovor po razgovor – menjamo društvo nabolje!