O projektu

RADIONICA POSTAVLJANJA CILJEVA ZA MENTIJE, APRIL 2016

Prvo okupljanje nove generacije mentija bila je radionica postavljanja ciljeva. Ova radionica održana je 23. aprila u prostorijama kompanije GI Group HR Sollutions koja je naš glavni partner za edukaciju. Radionicu je vodila Olga Svoboda, HR ekspert, direktorka kompanije Gi Group HR Solutions i naša mentorka već tri ciklusa.

Mentiji su na radionici dobili ključne savete i smernice kako da kreiraju i strukturišu svoje ciljeve kako bi mogli da jasnije prepoznaju i obrazlože svoju potrebu za mentorom, ali i kako bi iskoristili svoje učešće u našem programu maksimalno.

Radionica je počela ličnim osvrtom na to ko smo – svako pojedinačno, šta nas sačinjava i šta nam je važno. Zatim su učesnici kroz vežbu videli kako je lako fokusirati se i na nevažan, sitan zadatak i zanemariti širu sliku. Potom su mapirali one oblasti u kojima su dobri, šta vole, šta su njihovi uspesi i kako se vide u budućnosti, i na kraju šta su njihova očekivanja za ovaj program za godinu dana.

Ono što je ključni zadatak u procesu postavljanja ciljeva je prepoznati, izabrati i odlučiti u kojim od oblasti razvoja je potrebna (najpotrebnija) podrška, a u kojima eventualno perspektiva. U nekim elementima smo jako dobri, a u nekima dosta loši, ali prioritet ne mora da nam bude da poboljšamo ono u čemu smo najlošiji, već ono što nam je za određeni cilj najrelevantnije. Najvažnije pitanje je poboljšanje kojeg segmenta će imati najveći uticaj na ukupni rezultat i šta je to što se preliva na ostale segmente života, rada i razvoja.