UČESNICI > Sena Vukotić / Nana Radenković

sena vukotić - menti
Sena Vukotić/menti

Tokom studija na Filološkom fakultetu u Beogradu bila sam glavni i odgovorni urednik studentskog časopisa za književnost “Znak”. Danas sam nastavnik srpskog jezika u osnovnoj školi “Mito Igumanović” u Kosjeriću. Reditelj sam i scenarista predstave za decu: “Deda mraz vs Baba Keleraba”, kao i monodrame za decu “Neću da porastem, bojim se visine”. Koautor sam dokumentarnog filma o istoriji kosjerskog rokenrola “Grad duhova”. Organizator sam manifestacije “Noć muzeja” u Kosjeriću, kao i moderator različitih predavanja sa piscima (Slobodanom Vladušićem, Dejanom Aleksićem…). Član sam flamenko sastava “Sonikete”, kao i umetničke grupe „prosutiiznutra“. Tokom rada sa đacima oformila sam učenički rokenrol hor “Horhir”.

Tokom 2015. godine htela bih da pokrenem dugoročni projekat o unapređenju kreativnog obrazovanja dece u osnovnoj školi kojim bi bio obuhvaćen uzrast dece od 4. do 8.razreda. U okviru petogodišnjeg ciklusa, deci bi se kroz različite zanimljive sadržaje: radionice, predavanja, predstavljale pojedine umetnosti. Tako bi svaka godina bila godina jedne izabrane umetnosti (godina filma, muzike, stripa…). Na taj način, ovom uzrastu bi se učinili dostupnijim sadržaji iz različitih oblasti. To bi pozitivno uticalo na razvoj njihovih interesovanja i usmeravanja u odnosu na talente koje imaju.

http://sonikete.com/

https://www.youtube.com/user/prosutiiznutra/videos


Nana Radenkovic - mentor
Nana Radenković/mentor

Istoričarka umetnosti, menadžerka u kulturu, edukatorka i kustoskinja fokusirana na oblasti umetničkog obrazovanja, savremene muzike, grafičke umetnosti i dizajna. Bila je  menadžerka projekta brojnih regionalnih i međunarodnih projekata ali i  institucija aktivnih u domenu savremene umetnosti, novih medije, vizuelne kulture, obrazovanja, dizajna, filma, pozorišta i elektronske muzike. Osnivač KidsPatch-a, kreativne platforme za alternativno obrazovanje dece u kontekstu savremene umetnosti i kulture. Jedan od inicijatora i menadžera u okviru prvog dizajn inkubatora u Srbiji, Nova Iskra.