UČESNICI > Stefan Savić / Borut Vild

SS-menti
Stefan Savić / menti

Grafički dizajner i aktivista na polju kulture. Vođen sam potrebom da pokrećem i stvaram kroz konstantno unapređivanje znanja i veština na ličnom nivou i aktivizam i kreiranje kulturnog sadržaja i dešavanja na nivou lokalne zajednice i društva u celini. Vizuelni tip, istraživač i entuzijasta sa velikim interesovanjem za umetnost i arhitekturu 20. veka. Filmofil i pasionirani biciklista.

O sebi, svom radu i iskustvu učešća u programu “Kreativno mentorstvo” Stefan govori u ovom kratkom videu koji smo snimili!

Rođen sam u Sarajevu 1992. godine. Studirao sam Grafičko inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i za vreme studija radio kao grafički dizajner u marketingu i startup projektima. U isto vreme bio sam aktivan u redakciji časopisa Forma koji se bavi vizuelnom kulturom, najpre kao novinar i fotograf zatim i kao urednik časopisa. Od početka 2015. godine sam uključen u rad programskog tima PDP konferencije kreativnih medija. Iste godine sam osnovao studio za grafički i web dizajn Krafthouse, gde se u najvećoj meri bavimo web dizajnom i kreiranjem mobilnih aplikacija. Na moje zadovoljstvo trenutno vodim coworking prostor i društveni centar Pionirska kroz koji funkcioniše mladeж•, inicijativa za promociju mladih autora na polju vizuelnog izražavanja. Često ističem da je neformalno obrazovanje imalo izuzetan uticaj na moj razvoj i sam se trudim da u što većoj meri svojim radom doprinesem kreiranju sličnog sadržaja. Slobodno vreme najrađe provodim sa prijateljima, na koncertima, gledajući filmove ili vozeći bickl putevima Fruške gore, Vojvodine i ostatka Srbije.

U narednih godinu dana bih voleo da uz mentora steknem znanje i veštine vezane produkciju kulturnog sadržaja i kulturnih dešavanja sa fokusom na inovacije u ovoj oblasti, brending, način finansiranja i eventualno proširenje mreže kontakta.

http://krafthouse.rs/
http://pionirska.com/
https://rs.linkedin.com/in/savicstefan
https://www.facebook.com/stefansavic021


BV-mentor

Borut Vild / mentor

Rođen 1954. u Murskoj Soboti, Slovenija. Diplomirao na Katedri grafike Fakulteta primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu.

Autor je preko pedeset vizuelenih identiteta i dizajna za nekoliko stotina publikacija, knjiga i časopisa. Bio je art direktor i dizajner Centra za savremenu umetnost-Beograd, Beogradskog kruga, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i kompanije Politika.

Izlagao je na 12 samostalnih i više od sto grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi su mu publikovani u uglednim domaćim i inostranim časopisima i publikacijama. Jedan je od osnivača Međunarodne konferencije Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik, koja svakog marta okuplja najzančajnije autore regionalne, evropske i svetske dizajn scene. Rukovodilac Dizajn seminara u Istraživačkoj stanici Petnica.

Predaje  na departmanu Digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.