STUDIJSKA POSETA NOVOM SADU, OKTOBAR 2016

Proteklog vikenda u Novom Sadu održana je studijska poseta učesnika programa „Kreativno mentorstvo”. Posetili smo stalnu postavku Galerije Matice Srpske, izložbe „Nova religija” Demijana Hersta i „Didaktičku izložbu” iz 1957. u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, kao i Kinesku četvrt gde smo učestvovali u panel diskusiji o vizijama za budućnost ovog dela Novog Sada.

Na početku programa uvodno predavanje “Kako promišljati kulturu grada? Novi Sad pod lupom” održao je dr Goran Tomka, jedan od autora strategije za kulturu Grada Novog Sada. Teme studijske posete bile su i strateško jačanje institucija kulture, modeli programske saradnje, komunikacija sa publikom i razvoj Kineske četvrti kao kreativog jezgra Novog Sada.

„Cilj našeg programa nije samo da talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture povezujemo sa odgovarajućim mentorima, već i da im kroz niz aktivnosti, treninga i ovakvih događaja omogućimo da steknu uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli. Ova studijska poseta je organizovana i osmišljen imajući u vidu brojne vizije o gradu Novom Sadu, njegovom identitetu i različite perspektive kulturnog delovanja sa kojima smo želeli da upoznamo naše učesnike, jer velika većina njih nije iz Novog Sada” – dr Višnja Kisić, menadžerka za edukaciju i razvoj „Kreativnog mentorstva”.

Ovaj događaj bio je organizovan u saradnji sa Galerijom Matice Srpske, Muzejem savremene umetnosti Vojvodine i Studentskim kulturnim centrom u Novom Sadu.

Program posete, ciljeve i sadržaj događaja i agendu možete preuzeti ovde.

Kratki video rezime uvodnog predavanja Gorana Tomke možete pogledati na Youtube kanalu Kreativnog mentorstva.

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz

jazz